Construim împreună pentru comunitate

Prin proiectul Construim Împreună pentru Comunitate, Habitat for Humanity își continuă activitatea în județul Prahova, în Ploiești, unde construiește în sistem cvadruplex opt locuințe, între 2015 și 2016, pentru familii care au nevoie urgentă de o casă decentă și sănătoasă. Construcția primului cvadruplex a început în mai 2015, alături de voluntari internaționali și corporatiști români (Raiffeisen Bank, P&G, Adobe, Henkel Germania, JTI, Discovery Networks). De atunci, peste 300 de voluntari străini și din companiile românești au muncit la ridicarea locuințelor, împreună cu primele patru familii partener. Primul cvadruplex va fi finalizat în iunie 2016, iar în martie-aprilie 2016 va începe construcția următorului cvadruplex, alături de familiile partener și voluntari.

Patru familii au fost deja selectate pentru primul cvadruplex. Procesul de selecție pentru următoarele patru familii va începe în luna februarie 2016.

”Vezi criteriile de selecție ale familiilor”

Criteriile de selecție a familiilor pentru locuințe în Ploiești

Habitat for Humanity România vine în sprijinul familiilor care locuiesc în condiții dificile și le ajută să rupă cercul sărăciei. Sunt eligibile familiile care:

(1) sunt în nevoie urgentă pentru un adăpost adecvat;

(2) au posibilitatea de a plăti rate lunare, fără dobândă, fără profit, la locuința dobandită prin programul Habitat for Humanity România. Venitul lunar al familiilor trebuie să se încadreze între 1,500 lei și 2,500 lei/familie. Prețul de vânzare al unei case Habitat for Humanity România, în rate fără dobândă, fără profit, pe o perioadă de 20 de ani, este de 110.000,00 lei (+10%);

(3) au disponibilitatea de a contribui cu munca voluntară la construcția locuințelor Habitat for Humanity România.

Pentru a aplica, sunt necesare următoarele formulare completate:

 

Habitat for Humanity activează în județul Prahova din 2009, prin construcția și renovarea caselor pentru familii defavorizate, construcția unui centru comunitar independent energetic în Boldești-Scăieni și intervenții la sistemele de încălzire pentru reducerea riscului la incendii.

ULTIMELE ARTICOLE

PARTENERI

This carousel is empty, please add some logos.

This Campaign has ended. No more pledges can be made.