ACCTA

„ACasă în Comunitatea TA” – este un proiect coordonat de Fundaţia PACT în parteneriat cu Habitat for Humanity Romania şi Asociaţia Village Life, care și-a propus essay writer să raspundă problemelor legate de spaţiile de locuit şi de viaţă din comunităţi de romi sau comunităţi mixte, situate în mediul rural sau urban mic din sudul României. Prin proiect, ne-am dorit o abordare integrată a procesului de dezvoltare comunitară care îi va ajuta pe oamenii din comunitate să se bucure de un spaţiu de trai generos în care să poată valorifica resursele naturale în mod sustenabil şi armonios.

În cadrul proiectului, am lansat campania Renovăm o casă, construim Acasă, prin care s-au strâns fonduri și materiale de construcție pentru îmbunătățirea condițiilor de locuire în zece comunități din județele Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Vâlcea și Mehedinți.

Din fiecare magisterarbeit schreiben lassen comunitate, au fost alese cinci familii care trăiesc în condiții grele, în case de chirpici, fără ferestre sau uși și cu acoperișuri stricate. Singurele lor venituri sunt din ajutorul social de la primărie, colectare de fier vechi și zile de muncă în comunitate. Copiii nu au unde să își facă temele și din cauza situației de acasă renunță, adesea, să mai meargă la școală. Condiții decente de locuire vor însemna pentru ei șansa la un viitor mai bun.

Acest proiect a urmărit în perioada iulie 2013 – februarie 2016 dezvoltarea capacităţii de a crea şi susţine iniţiative care produc schimbări sociale și economice în rândul membrilor celor 10 sate, cu accent pe reabilitarea şi utilizarea spaţiului individual şi comun ca resursă pentru dezvoltarea sustenabilă a comunităţii.

Proiectul „ACasă în Comunitatea TA” a fost finanțat prin Programul de Cooperare Elveţiano-Român, Fondul Tematic pentru Participarea Societății Civile, schema de grant pentru ONG-uri cu o suma de 164 915,61 CHF.

PARTENERI

This carousel is empty, please add some logos.

This Campaign has ended. No more pledges can be made.